A kedvezményezett neve: Kállósemjén Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kállósemjén nagyközségben

A szerződött támogatás összege: 146 428 648 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt során a Kölcsey u. 2. szám alatt található Általános Iskola épülete kerül korszerűsítésre. A település több lépésben igyekszik kivitelezni közintézményeinek felújítását, aminek egyik lépcsője a fent említett intézmények épületeinek energetikai racionalizálása. Az iskola esetén komplex energetikai, mint hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés és megújuló energia felhasználási napkollektor rendszer beruházás történik, biztosítva ezzel az épület hosszú távú fenntarthatóságát, és egyben a jelentős energia megtakarítást is egyaránt. A projekt célja, hogy összhangban az EU-s és hazai energiapolitikával, a lehetőségekhez mérten a környezeti szempontokat érvényesítse a gazdasági fejlődésben. Hosszú távon az önkormányzat célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben önellátóvá tudja tenni épületeit, azaz minél kisebb mértékű legyen a költségvetési forrásoktól való függés.

A beruházásnak köszönhetően a község jelentős energia megtakarítást tud elérni, melynek segítségével a feszített költségvetés további beruházásokat tesz lehetővé, biztosítva ezzel a település hosszú távú fenntarthatóságát.

 

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Kállósemjén Nagyközség Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült

 

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00011  

 

A projekt megvalósításának befejezése: 2018.10.31.