Text Size

Élelmiszerlavina sajtóközlemény

A munka meghozta zöldségét
- Élelmiszerlavina Kállósemjénben

Harmadik alkalommal hirdették meg a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. közös pályázatát, amelynek keretében idén 23 önkormányzat és alapítvány kap támogatás helyi zöldségek termeléséhez. Ebben az évben a nyertesek között szerepel Kállósemjén Nagyközség Önkormányzata is, amely a Programnak köszönhetően mintegy 220 család mindennapi megélhetését tudja segíteni.

 

Az Élelmiszerlavina Programba bevont közel egy hektárnyi területen karfiolt, káposztát, paprikát, paradicsomot vetettek el. Noha az idei időjárás nem volt a legoptimálisabb a termés számára, ennek ellenére viszonylag jó termésre számítanak a helyiek. Ez alól sajnos kivétel a paprika, ami  nem viselte jól a száraz időt, ezért abból a gondos munka ellenére sem lett termés. A programban résztvevők - önkormányzat fizikai alkalmazottai, közfoglalkoztatottak és önkéntesek - a nehézségeket legyőzve mégis örülnek, hogy részesei lehetnek az Élelmiszerlavinának, amivel másoknak és a családjuknak is egészséges, gondosan megtermelt zöldségeket tudnak biztosítani.

„Első alkalommal vettünk részt az Élelmiszerbank és a Syngenta közös Programjában. Az idei időjárás, nem volt a legtökéletesebb a mezőgazdaság számára, de a lelkes dolgozóinknak köszönhetően 220 családnak tudjuk segíteni a mindennapi megélhetését.” - számolt be Belicza László a község polgármestere.

„Nagy örömmel tölt el, hogy az Élelmiszerlavina Program miatt ilyen nagyszabású helyi összefogás alakult ki, amelynek a Syngenta is a részese lehet. A kállósemjéniek első alkalommal vettek részt a Programban és a kemény munka megtérült. A résztvevőknek és a koordinátoroknak további kitartást kívánok, remélem a most szerzett tapasztalatokat majd később az otthoni konyhakertekben is tudják hasznosítani.” - nyilatkozta Czigány Tibor, a Syngenta Kft. ügyvezetője.

További információ:

Környei Ágnes                                                                      

Well PR Ügynökség                                                  

Tel.: 30/971-4535                                                   

E-mail: a [PONT] kornyei [KUKAC] well [PONT] hu

Cseh Balázs

Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke

Tel.: 20/4689-593

E-mail: b [PONT] cseh [KUKAC] well [PONT] hu

 

Képgaléria

Hasznos linkek